slide1.jpgslide2.jpgslide3.jpg

Šta treba znati o sokovnicima ?

 

Tehnologija sporog ceđenja kod ljubitelja zdravih sokova je sve popularnija kako u svetu, tako i kod nas. Sokovnici za hladno ili sporo ceđenje, omogućavaju da namirnice u potpunosti zadrže prirodan ukus, boju, nutritivne vrednosti kao što su: enzimi, vitamini i minerali, dok na drugoj strani ostaju samo suva vlakna. Sok dobijen procesom hladnog ceđenja ostaje bistar, ne razdvaja se, ima ujednačenu strukturu, ne dolazi do stvaranja pene, i ne greje se. Za razliku od centrifugalnih sokovnika koji zagrevanjem i brzom rotacijom uništvaju namirnicu, ubacuju više kiseonika i samim tim sok može manje da stoji jer brže oksidira, prave veliku penu, i na tim sokovnicima NE MOGU se cediti namirnice kao što su: korenasto povrće, lisnato povrće, tropsko voće, kostičavo voće, jagodasto voće, dok kod citrusa se dobija neuporedivo bolji, kvalitetniji i ukusniji sok. Takođe pored ovih ćinjenica, treba napomenuti da ugostiteljski objekti štede na spornim sokovnicima, jer je veća iskoričćenost namirnice tj. više soka se dobija, tako da vremenom sokovnik sam sebe isplati.

Slobodno pogledajte našu ponudu sokovnika koja se konstatno širi...